En spiseforstyrrelse er kendetegnet ved et usundt og tvangspræget forhold til mad, krop og vægt. Det er en psykisk lidelse, som kan komme til udtryk på forskellige måder, fx ved at man spiser alt for meget eller undgår at spise.
Der findes mindst to forskellige kortfattede spørgeskemaer, som kan hjælpe dig med at besvare, om du kunne have en potentiel spiseforstyrrelse. Spørgeskemaerne forkortes enten EDA eller SPOFF.
Cotton et al (2003) har valideret de to spørgeskemaer, og de er kommet frem til Four Simple Questions Can Help Screen for Eating Disorders
.
Disse spørgsmål har jeg lavet til en lille onlinetest. Testen kan naturligvis ikke definitivt sige noget om, du har en spiseforstyrrelse eller ej, men de fire spørgsmål kan give dig en indikation af, om du bør snakke med nogen, der ved noget om spiseforstyrrelser.
Test om du har en spiseforstyrrelse?
Cotton et al (2003) fandt frem til disse fire spørgsmål, der kan være en indikation på, om du måtte have en spiseforstyrrelse. De fandt også to spørgsmål, som kan være med til at afvise en evt. spiseforstyrrelse.
De første fire spørgsmål er mest knyttet til at kunne afdække en eventuel spiseforstyrrelse, mens de sidste to spørgsmål kan være med til at afvise, at du skulle have en spiseforstyrrelse.
Mere om spiseforestyrrelser
En af dem i Danmark, der har beskæftiget sig rigtig meget med spiseforstyrrelser er psykolog Mia Beck Lichtenstein. Hun er blevet interviewet til podcasten Stærk & Smertefri.
Du kan se hele interviewet her:
Konklusion
Du kan læse mere om træningsafhængighed.
Besat af træning
Denne bog er den første på dansk, der omhandler den overdrevne og ekstreme træningsiver, som i nogle tilfælde kan udvikle sig til en negativ afhængighedstilstand. Bogen er skrevet af Mia Beck Lichtenstein.
Find træningsbalancen
Er du vild med sport, at bruge kroppen, træne målrettet og konkurrere? Giver motion og idræt dig glæde og energi? Men sker det også at træningen styrer dit liv? Eller at du træner , selvom du har smerter og ved, at du burde lade være?
Kommentarer