En kalorieberegner kan være flere ting. Du kan udregne dit eget energibehov eller hvor mange kalorier der er i mad. Jeg har samlet flere forskellige beregnere til kalorier her.

Det er interessant at regne på energi, så lad os dykke direkte ned i de forskellige måder du kan udregne kalorier og kJ på med disse kalorieudregnere.

Inden du går i gang med kalorieudregnerne, så kan det måske være relevant at kigge på, hvad kalorier er.

Kalorieberegner - hvor mange kalorier har man brug for?

Du kan bruge en kalorieberegner til at estimere dit daglige energibehov. Du kan altså beregne, hvor mange kalorier du har brug for om dagen for at holde vægten - eller for at få vægten til at stige eller falde.

Alle kalorieberegnere er naturligvis baseret på et gennemsnitligt kaloriebehov for et gennemsnitligt menneske. Der findes mange beregnere, hvor du kan beregne dit daglige kaloriebehov. Kalorieberegningen kan give dig en ide om, hvor meget energi du skal spise om dagen.

Kært barn har mange navne. Man kalder ofte en beregner til kalorier for ligevægtsindtag beregner. Beregn dit kaloriebehov i vores beregner til dagligt energiforbrug og energibehov.

Disse kalorieberegnere er baseret på generelle formler for hvilestofskiftet og basalstofskiftet. Jeg har også lavet en ret avanceret beregner til dit stofskifte og daglige forbrænding på baggrund af et detaljeret fysisk aktivitetsniveau.

Husk at en kalorieberegner ikke kan stå alene. Du skal ikke bare blindt følge forslagene i disse generelle programmer. Du finder først dit reelle kaloriebehov, hvis du ved hvor meget energi, du indtager over tid, og du fastholder din nuværende vægt.

Kalorieudregner til mad og måltider (kostberegner)

En kalorieudregner kan også udregne, hvor meget energi der er i den mad du spiser. Jeg har her på siden en række forskellige kalorietabeller, hvor du kan finde ud af, hvor mange kalorier der er i fx bananer.

Hvis du skal udregne mere detaljeret, hvor meget energi der er i et måltid, så findes der heldigvis nogle geniale gratis madberegnere og kostberegnere, som du kan bruge til at udregne det samlede kalorieindhold i et måltid.

Very Well Fits opskriftsberegner (engelsk)

Very Well Fit har lavet en rigtig god opskriftsberegner. Den eneste ulempe ved beregneren er, at den er på engelsk. Den er nemlig helt genial.

Når man kigger rundt på nettet, så finder man ofte en masse lækre opskrifter. Nogle opskrifter har oplysninger om, hvor meget energi og hvor mange kalorier der er i maden, men mange består bare af en opskrift.

I opskriftsberegneren kan du ganske enkelt bare indtaste hele opskriften på en gang. Du kan altså ganske enkelt bare kopiere opskriften, og så begynder beregningerne.

trin 1 i beregner af kalorier fra very well fit
Først kopierer du bare den engelske opskrift direkte ind i opskriftsberegneren.

Nu gætter værktøjet selv på, hvilke madvarer og størrelser opskriften indeholder. Du får en meget overskuelig oversigt, som du kan kigge igennem.

oversigt over opskrift på very well fit
Du kigger programmets kvalificerede gæt igennem for at se, om det er de rigtige madvarer og vægtangivelser.

Når du har justeret opskriften til, så får du et overblik over energiindholdet og fordelingen af energi i den samlede opskrift i en fin lille varedeklaration.

varedeklaration fra kalorieudregneren fra very well fit
Du ender med en ret tjekket varedeklaration til den indtastede opskrift.

Fødevarestyrelsens madberegner (dansk)

Fødevarestyrelsen har lavet et kalorieværktøj, hvor du kan indtaste oplysninger om dit aktivitetsniveau og kosten for en hel dag. Du kan finde værktøjet her.

Det kan være meget smart, hvis du har brug for en komplet kalorieberegner. Det kræver naturligvis, at du har registreret og målt nøjagtigt hvor meget du har spist på en dag.

Inden du går i gang med madberegneren fra Fødevarestyrelsen, så er det dog en god ide at være opmærksom på:

Madberegnerens udvalg af mad og drikke er ikke fyldestgørende i forhold til at afspejle, hvad danskerne spiser i dag. Der er heller ikke et udvalg af udenlandske retter, som mange danskere også spiser i dag. Men madberegneren kan dog stadig anvendes som et udgangspunkt ved vurderingen af en person daglige mad og drikke.

Fødevarestyrelsen

Beregningerne foregår i tre trin. Først indtaster du lidt oplysninger om dig selv og dit aktivitetsniveau.

energibehov i kalorieberegneren fra fødevarestyrelsen
Kalorieberegneren giver dig først et bud på, hvor meget dit daglige kalorieforbrug er.

Dernæst kommer der et skærmbillede frem, hvor du kan indtaste alle dine måltider for en dag.

måltider i madberegneren fra fødevarestyrelsen
Indtast alle måltider for din dag, så du kan se dit daglige kalorieindtag.

Du får en meget overskuelig måde at vælge de enkelte fødevarer på til de enkelte måltider.

vælg fødevarer i madberegner fra fødevarestyrelsen
Vælg de relevante madvarer til de enkelte måltider i madberegneren.

Når du har indtastet alle fødevarer til de enkelte måltider, så kan du få det samlede resultat. Det er rigtig smart, at du kan få det samlede overblik på en dag, men også se energiindholdet i de enkelte måltider.

samlet overblik i madberegner fra Fødevarestyrelsen
Madberegneren giver et samlet overblik, som desværre er lidt begrænset.

Det er smart, at det samlede overblik fortæller, hvor meget frugt og grønt du har spist.

Desværre mangler der flere ting i det samlede overblik. Det er ganske enkelt lidt for begrænset. Det er virkelig ærgerligt, at man fx ikke får overblik over alle makronæringsstofferne, fx er kulhydrat og protein ikke udpenslet.

Desuden kunne madberegneren formentlig relativt let give et overblik over mineraler og næringsstoffer.

Kalorie beregner til dagligt energiindtag

Hvis du har brug for et mere præcist billede af dit daglige kalorieindtag, så findes der heldigvis nogle programmer, som du kan bruge til at holde styr på alle dine måltider. Vi har samlet en liste med nogle af de bedste kalorietæller apps, hvis du vil i gang med at tælle kalorier.

Når du har styr på, hvor mange kalorier om dagen, du indtager, så ved du også om du skal spise færre kalorier eller skrue op for energiindtaget, hvis du gerne vil ændre din vægt.

Energiberegner med MET-værdier

Hvis du har brug for en kalorieberegner, der kan udregne hvor meget energi du forbrænder ved en aktivitet, så kan du bruge MET-værdier. Jeg har lavet en enkel beregner, hvor du kan se, hvor mange kalorier du forbrænder ved de forskellige aktiviteter.

kalorie beregner baseret på MET-værdier
En enkel beregner til kalorier baseret på din aktivitet og MET-værdier. Tjek MET-beregneren.

Kalorieomregner og energiomregner

Det kan ogå være, at du bare er på udkig efter en energiomregner. Jeg har lavet et værktøj, hvor du kan omregne fra kJ til kcal.

Konklusion

Der er altså mange muligheder for, hvordan man kan forstå kalorieberegner. Jeg håber du fandt ud af, hvilken beregner du har brug for.

Hvis du har andre gode kalorieudregnere, så må du endelig skrive.

Ofte stillede spørgsmål om kaloriebegnere

Hvad er kalorier?

Kalorier er en måde at opgøre energi på. Jeg har skrevet mere uddybende om kalorier.

Hvad er en kalorieberegner?

En kalorieberegner kan betyde mindst tre forskellige ting. For det første kan man beregne sit daglige energiforbrug baseret på dit aktivitetsniveau eller specifikke aktiviteter. For det andet kan man beregne indholdet af kalorier i din mad og kost. For det tredje kan man i en energiomregner omregne mellem kJ og kalorier eller den anden vej.

Hvordan beregner man sit daglige kaloriebehov?

Du kan beregne dit dagelige energibehov baseret på dit fysiske aktivitetsniveau i en af vores beregnere. Beregn kaloriebehov i vores avancerede stofskifteberegner.

Kommentarer