FacebookTwitter

Artikler

Træning med slynger - TRX, PowerSling, Suspension training

Hvis man hænger en snor op med to håndtag, kalder mand det suspension træning. Man kan enten sætte hænderne eller fødderne i håndtagene og så er man klar til at udfordre hele kroppen med en varieret træning, som især udfordrer kropsstammen, fordi man skal stabilisere meget undervejs.

Du kan stort set lave suspension træning overalt. Det kræver bare et eller andet, du kan hænge din slynge op i - og de fleste systemer inden for træningsformen er konstrueret, så det er let at finde plads til dem.

Dato:
14 apr 2014 - 10:37

Forfatter:
lsolesen

Kategori:

Træn din alder

Desto ældre man bliver, desto mere brug for træning har man for at holde sin krop i god form. Her er en træningsprotokol, der er til at huske. Træn din alder mindst tre gange om ugen. I løbet af dagen skal du altså gennemføre et antal gentagelser af en øvelse, der svarer til din alder.

Dato:
30 sep 2013 - 20:21

Forfatter:
lsolesen

Kategori:

Løb uden skader

Skader i knæ skyldes ofte, at du løber for langt, mens skader i akillessenen kommer af at træne for intenst. Kroppen signalerer altså, om du træner rigtigt og med den bedste træningsmetode.

Træningsmetoden er en vigtig komponent for at undgå skader. Meget tyder på, at korrekt dosering af træningsintensitet og -distance er vejen til færre skader, siger Rasmus Østergaard Nielsen, php.d.-studerende ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

Dato:
4 maj 2013 - 21:00

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
restitution

Musik til træningen

Når jeg underviser har jeg ofte mellem 20 og 30 elever på Vejle Idrætshøjskole. Vi laver ofte en form for intervaltræning med en masse forskellige øvelser, hvor eleverne starter ved hver deres øvelse - og efter et givent tidsinterval skifter til en ny øvelse. Vi kører så alt mellem 1 og 4 runder.

Jeg bruger ofte musik til træningen. Jeg gider ikke stå og tage tid og fløjte, så jeg vil helst have musikken til at indikere, når der skal være skift. Tidligere miksede jeg selv musikken, men så blev jeg klogere.

Dato:
2 maj 2013 - 15:18

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
gode råd, træningsplanlægning

Sprint 8 - intervaltræning der virker

Sprint 8-interval træning består af 30 sekunders all-out efterfulgt af halvandet minuts pause. Dette gentager du otte gange. Træningen belaster både det aerobe og anaerobe system. Træningen er i familie med Tabataintervaller, som er 20 sekunders all-out efterfulgt af kun 10 sekunders pause, og belaster kroppen på nogenlunde samme måde.

Dato:
28 apr 2013 - 13:13

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
anaerob

Hvordan lærer jeg en stående 'ab wheel out'?

Stående 'ab wheel out' er en af de hårde og meget imponerende øvelser for core. Men det er også rigtig svært at lære med mindre du bygger en rampe.

Dato:
17 feb 2013 - 15:04

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
guide

Brug tests og få fremgang

Der er rigtig mange måder at styrketræne på, men fælles for dem alle er, at hensigten er at blive stærkere. For at få fremgang skal man naturligvis træne, men man skal også variere træningen og sørge for at have progression.

Hvordan kan jeg sikre progressionen?

Du bliver bedre til det du træner. Hvis du har lavet et program, hvor du har besluttet dig for en bestemt vægt, bliver det altså lettere, når du har trænet et stykke tid. Progression kan man sikre sig på flere måder.

Dato:
13 feb 2013 - 21:38

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
styrketræning

Udnyt det åbne vindue og restituér hurtigere

Lige efter træning er kroppen helt klar til at modtage næringsstoffer. Så jo hurtigere du tanker op, jo hurtigere kan du restituere. Det kan alle der træner mere end tre gange om ugen, af og til træner meget hårdt eller træner flere dage i træk have god effekt af.

Når man træner, laver man en masse mikroskopiske skader i muskelvævet, og man tømmer kroppen for næringsstoffer. Hvad du gør i det åbne vindue, har stor effekt på, hvordan kroppen restituerer sig.

Dato:
13 feb 2013 - 21:38

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
træning, ernæring, restitution

Bliv din egen kostvejleder

Der er mange fordele i at finde ud af nøjagtigt, hvad man spiser. Det giver større indsigt i:

  • Det samlede energiindtag
  • Fordelingen af kulhydrat, protein og fedt i kosten
  • Indtaget af vitaminer, mineraler, kostfibre og sunde fedttyper

Der findes flere måder, man kan lave registrering på - og der er også flere muligheder for at håndtere sine data. Vi anbefaler i øjeblikket det gratis site madital.dk. Her kan du online lave en præcis registrering af både dit samlede energiindtag og dit samlede energiforbrug.

Dato:
13 feb 2013 - 21:38

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
ernæring

Hvordan lærer jeg at tage en armstrækning?

Alle raske mennesker bør kunne tage mindst fem armstrækninger, hvor man kun rører jorden med hænderne og tæerne. Hvis ikke du kan, så får du nogle tips til at komme i gang her.

For os er en armstrækning en armstrækning. Vi skelner ikke mellem forskellige variationer med hvor bredt man holder hænderne. Vi synes bare du er sej, hvis du træner dig op til at kunne tage fem armstrækninger. Du kan læse i øvelsesbeskrivelsen nedenunder, hvordan den ser ud.

Her skal øvelse nummer 170 vises. Vi arbejder på sagen.

Dato:
3 apr 2013 - 14:18

Forfatter:
lsolesen

Kategori:
styrketræning, guide

Sider

Vejle Idrætshøjskole

Motionsplan er udarbejdet af lærere på Vejle Idrætshøjskole.

Maxer.dk

Maxer.dk er et af Danmarks bedste sites om styrketræning med gode, informative videoer.

Rawbite

The organic fruit and nut bar. Se mere på rawbite.dk.